For de fleste huseiere er uteområdet vel så viktig for trivselen som innemiljøet. Det skal ikke bare se bra ut – det skal ofte helst holde gjennom generasjoner og være funksjonelt. Samtidig er det en fordel at vedlikeholdet ikke krever all verden.

– På bakgrunn av dette ser vi at etterspørselen etter natursteinsmur har økt de siste årene, sier Marius Helgheim i Straume Entrepenør.


Uforpliktende befaring

Hver uke har han og kollegaene oppdrag der kunden spesifikt etterspør natursteinsmur. Vi tar uforpliktende befaring av eiendommen, og gir deretter pris. Vi legger mye arbeid ned i tilbudene slik at de skal være forståelige og man skal slippe «overraskelser».

– Mange ser at natursteinsmur er penere -og i noen tilfeller billigere enn støpt mur. I tillegg er det miljøvennlig og mindre vedlikehold. Ja, ofte er det slik at den «blir finere med årene»

Tidligere var arbeidet en entreprenør gjorde enkelt fortalt kun graving og sprenging, men de siste årene merker Helgheim at de mer og mer driver med hagedesign.

– Kunder kommer til oss enten med en nedgrodd hage der vi foreslår hvordan man kan få et trivelig uteområde – eller så presenterer de flotte eiendommer som de gjerne vil oppgradere med naturstein. Sammen med vår landsskapsarkitekt, ser vi på hva som passer best for ditt prosjekt.

Mye spennende i vente

Helgheim forteller at bransjen er i stadig utvikling og i løpet av 2020 kommer de også til å tilby 3D-visualisering av hvordan for eksempel en natursteinsmur kan se ut på din eiendom.

Prisen kommer an på størrelse på arealet, hvilken type stein som skal benyttes og hvilken type grunnarbeid som må utføres først.

– Når vi designer og skreddersyr prosjekter for kunder så får de fleste en eureka-opplevelse når de ser hvor mye finere og hvor konkurransedyktig prisen er i forhold til andre typer mur, sier Helgheim.

Selv om lidenskapen til Straume Entreprenør er innen muring av natursteinsmur så er de også ledig for oppdrag innen alt av grunnarbeid som betongarbeider, graving, boring, sprengning, rivning, VA-grøfter, hagearbeid, dreneringsarbeid, betongarbeid.